Culla ja és un de Els Pobles Més Bonics d'Espanya

Culla ja és un de Els Pobles Més Bonics d'Espanya

03/09/2020

Culla ja és de manera oficial un dels 'Pobles més Bonics d'Espanya'. Podem dir sense por a equivocar-nos que ja ho era abans, però és ara quan s'ha sumat a una xarxa a la que ja pertanyien anteriorment Peníscola, Vilafamés i Morella a la província de Castelló. Ahir a la nit es va celebrar el seu acte de proclamació, que acredita al municipi com un membre més del col·lectiu format pels 94 municipis més bells del territori nacional.

L'esdeveniment va començar a l'ajuntament de la localitat, on es va procedir a la recepció d'autoritats i posterior signatura en el llibre d'honor. A continuació, la comitiva acompanyada per un seguici de cavallers templers es va traslladar a "El Terrat", on va tenir lloc l'emotiva cerimònia en què no va faltar la música tradicional i un audiovisual que va mostrar els principals encants d'aquesta població, motius pels quals ha rebut aquest important reconeixement.

Van estar presents i van intervenir l'alcalde del municipi, Sr. Heredio Bellés, el president de l'associació, Francisco Mestre, el director territorial de presidència de la Generalitat Valenciana, D. Adolf Sanmartín i el diputat provincial de desenvolupament rural, D. Santiago Pérez. Altres autoritats també van assistir com a diputats autonòmics i provincials, també la directora de l'Agenda Valenciana Antidespoblamiento, Jeannette Segarra, així com alcaldes dels municipis del voltant i d'altres pobles membres de l'associació que no van voler perdre la cita. 

En paraules de l'alcalde, Heredio Bellés, "els veïns de Culla ens sentim molt orgullosos de rebre aquest títol que, sense cap dubte, ens fa més grans". A més, Bellés ha destacat que "des del govern municipal, una de les nostres màximes prioritats serà seguir potenciant les nostres virtuts, amb les quals generar noves oportunitats per a aquells que decidisquen viure en aquest enclavament màgic".

Per la seua banda, Francisco Mestre, va donar la benvinguda a Culla a l'associació, "que passa a ser part de la nostra gran família, juntament amb bells pobles que han superat una rigorosa auditoria gràcies a la feina de generacions de veïns, que han cuidat i protegit el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic heretat ".

Formar part de l'associació servirà a Culla per atreure més turisme a la zona i dinamitzar l'activitat empresarial i hostalera, el que es tradueix en un favorable impacte econòmic per a la regió. D'acord amb les dades que han presentat les diferents regidories de turisme integrades en l'associació, els pobles experimenten un considerable creixement en l'arribada de visitants, amb un augment mitjà de el 70% i assolint xifres de el 80%.

Culla es uno de Los Pueblos Más Bonitos de España

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.
2 + 2 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Culla, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Recaredo Garcia, 20, Ajuntament de Culla, CP: 12163, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).