Vés al contingut
#
13
0
165

Culla ja és un de Els Pobles Més Bonics d'Espanya

Culla ja és un de Els Pobles Més Bonics d'Espanya

Culla ja és de manera oficial un dels 'Pobles més Bonics d'Espanya'. Podem dir sense por a equivocar-nos que ja ho era abans, però és ara quan s'ha sumat a una xarxa a la que ja pertanyien anteriorment Peníscola, Vilafamés i Morella a la província de Castelló. Ahir a la nit es va celebrar el seu acte de proclamació, que acredita al municipi com un membre més del col·lectiu format pels 94 municipis més bells del territori nacional.

L'esdeveniment va començar a l'ajuntament de la localitat, on es va procedir a la recepció d'autoritats i posterior signatura en el llibre d'honor. A continuació, la comitiva acompanyada per un seguici de cavallers templers es va traslladar a "El Terrat", on va tenir lloc l'emotiva cerimònia en què no va faltar la música tradicional i un audiovisual que va mostrar els principals encants d'aquesta població, motius pels quals ha rebut aquest important reconeixement.

Van estar presents i van intervenir l'alcalde del municipi, Sr. Heredio Bellés, el president de l'associació, Francisco Mestre, el director territorial de presidència de la Generalitat Valenciana, D. Adolf Sanmartín i el diputat provincial de desenvolupament rural, D. Santiago Pérez. Altres autoritats també van assistir com a diputats autonòmics i provincials, també la directora de l'Agenda Valenciana Antidespoblamiento, Jeannette Segarra, així com alcaldes dels municipis del voltant i d'altres pobles membres de l'associació que no van voler perdre la cita. 

En paraules de l'alcalde, Heredio Bellés, "els veïns de Culla ens sentim molt orgullosos de rebre aquest títol que, sense cap dubte, ens fa més grans". A més, Bellés ha destacat que "des del govern municipal, una de les nostres màximes prioritats serà seguir potenciant les nostres virtuts, amb les quals generar noves oportunitats per a aquells que decidisquen viure en aquest enclavament màgic".

Per la seua banda, Francisco Mestre, va donar la benvinguda a Culla a l'associació, "que passa a ser part de la nostra gran família, juntament amb bells pobles que han superat una rigorosa auditoria gràcies a la feina de generacions de veïns, que han cuidat i protegit el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic heretat ".

Formar part de l'associació servirà a Culla per atreure més turisme a la zona i dinamitzar l'activitat empresarial i hostalera, el que es tradueix en un favorable impacte econòmic per a la regió. D'acord amb les dades que han presentat les diferents regidories de turisme integrades en l'associació, els pobles experimenten un considerable creixement en l'arribada de visitants, amb un augment mitjà de el 70% i assolint xifres de el 80%.

Etiquetes