Culla estrena un mercat dominical de trufa negra i productes locals

Culla estrena un mercat dominical de trufa negra i productes locals

25/11/2020

Al mes de novembre ha arrencat la temporada de recol·lecció de trufa negra (tuber melanosporum), una campanya que es prolongarà fins al mes de març. Es tracta d'un dels menjars naturals més exquisits de la gastronomia i l'interior de Castelló és un dels seus majors productors a tot Espanya.

Amb l'objectiu de donar a conèixer el gran potencial culinari d'aquest fong i l'oferta turística del municipi al voltant de la gastronomia, cada diumenge a partir del pròxim 29 de novembre, al nucli antic de Culla acollirà el primer 'Mercat de la Trufa Negra i Productes del Maestrat '. Es tracta d'un mercat setmanal, amb 18 punts de venda, en el qual es podrà adquirir trufa fresca directament del conreador i a preus molt competitius, així com altres productes locals com mels, olis, fruits secs, embotits, formatges, pa o rebosteria típica. A més, aquest esdeveniment és l'excusa perfecta per conèixer l'important patrimoni històric i cultural amb què compta aquest municipi de l'Alt Maestrat, declarat un de 'Els Pobles més bonics d'Espanya'.

Aquesta interessant proposta és una iniciativa de 'Culla 20 30', un col·lectiu privat creat recentment per un grup d'empresaris autòctons, que té la intenció de promoure i sumar oportunitats de futur en la pròxima dècada a Culla. Tal com han afirmat des de l'organització, "aquest mercat és únic en tota la geografia espanyola, no hi ha cap altre amb la mateixa assiduïtat i amb venda directa a consumidor final, sense intermediaris". A més, han afegit que "la nostra intenció, salvant les distàncies, és emular als clàssics mercats de l'Occitània francesa, posant a l'abast del consumidor local aquest tresor culinari encara desconegut per molts".

Cal destacar que més del 80% de la producció nacional acaba al mercat francès, a causa de l'alta demanda de trufa al país gal. De la mateixa manera, a Espanya encara segueix sent un producte desconegut, encara que el seu consum ha experimentat, en els darrers anys, un constant creixement a causa de la seua utilització en els restaurants de grans xefs.

L'activitat també compta amb el suport de l'Ajuntament de Culla, que ha volgut sumar-se a un projecte fonamental per a promocionar el talent, combatre la despoblació i dinamitzar econòmicament la localitat.

Trufa

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.
7 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Culla, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Recaredo Garcia, 20, Ajuntament de Culla, CP: 12163, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).